Als u deze mailing niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie.

BMMT - ESNS

PERSBERICHT

Groningen, 15 januari 2016

NUMBER8 EN GIGSTARTER WINNEN BUMA MUSIC MEETS TECH AWARDS

Number8 heeft de Buma Music meets Tech Award en daarmee een geldprijs van 5000 euro gewonnen. Gigstarter won de Buma Music meets Tech Public’s Choice Award. Uit handen van juryvoorzitter Ralph Simon ontvingen zij deze prijzen tijdens het mede door Buma georganiseerde Eurosonic Noorderslag in Groningen.

Buma Music meets Tech Awards
De jury was op zoek naar het concept dat zich het meest buiten de gevestigde kaders van de muziekindustrie begeeft en heeft de inzendingen beoordeeld op innovatie en toegevoegde waarde. Juryvoorzitter Ralph Simon (Mobilium, GB) en juryleden Jeroen van Erp (Fabrique), Todd Hansen (SxSW), Monique van Dusseldorp (TedEx), Chris Carey (Media Insight Consulting) en Kirsten van Houten (Buma/Stemra) bepaalden dat Number8 daar het meest aan voldeed.

Jury: "De Buma Music meets Tech Awards van 2016 laten een hoge mate van originaliteit en moderniteit zien, commercieel denken en creatieve manieren om de bredere muziek- en live-industrieën verder te ontwikkelen.

De winnaar, Number8, kwam volgens de jury net boven de sterke concurrentie uit en bracht het concept en de relevantie ervan naar een hoger niveau."

Via de #BMMT16-app stemde het publiek op haar favoriete start-up. De start-up met de hoogste waardering, Gigstarter, heeft Buma Music meets Tech Public’s Choice Award gewonnen.

Over Buma Music meets Tech
Buma Music meets Tech is het innovatieprogramma van de Eurosonic Noorderslag Conferentie. Buma Music meets Tech, is opgezet door Buma/Stemra, dat start-ups ondersteunt en stimuleert om de groei te versnellen. Door exposure, netwerken, het delen van kennis en ervaring met professionals, de validatie vanuit collectieve beheersorganisaties en het netwerk stimuleert Buma Music meets Tech de ontwikkeling van start-ups. Tijdens Eurosonic Noorderslag organiseert Buma Music meets Tech een pitchprogramma voor start-ups en een conferentieprogramma over innovatie.

Over Buma/Stemra
Buma/Stemra is de auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs en muziekuitgevers in Nederland en vertegenwoordigt de belangen van haar leden wereldwijd. Muziekauteurs die de exploitatie van hun muziekauteursrecht aan Buma/Stemra overdragen, kunnen rekenen op een maximale uitkering van rechtengelden, hoge kwaliteit dienstverlening en uitgebreide informatievoorziening over de laatste ontwikkelingen in de muziekwereld en het auteursrecht. Buma/Stemra promoot Nederlandse muziek ook als internationaal product door het organiseren, financieren en sponsoren van talrijke muziekevenementen door Buma Cultuur.

Over Eurosonic Noorderslag
Eurosonic Noorderslag is het belangrijkste platform voor Europese muziek en is voor veel acts een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. Overdag vindt een conferentie plaats voor Europese muziekprofessionals. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals. Eurosonic is springplank voor de meest actuele en veelbelovende Europese (en Nederlandse) acts, die van 13 tot en met 15 januari 2016 in ruim dertig zalen in de Groningse binnenstad optreden. Noorderslag is de graadmeter voor Nederlandse muziek en vindt plaats op zaterdag 16 januari 2016 in De Oosterpoort in Groningen.

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Frank Janssen
Hoofd Communicatie & PR, Buma / Stemra

Telefoon: +31 23 799 7690
Mobiel: +31 6 5104 2307
E-mail: frank.janssen@bumastemra.nl